Alles waar u rekening mee moet houden wanneer u deze zomer over de weg reist

Reis met minderjarigen

alle minderjarigen die niet langer zijn dan 135 cm, moeten reizen met beveiligingssystemen die geschikt zijn voor hun grootte en gewicht en bij voorkeur op de achterbank. Het niet naleven van deze regel betekent een sanctie van 200 ¤ en 3 punten. Meer en meer populair zijn stoelen van groep 1 (van 9 tot 18 kg van het gewicht van het kind) die in de tegenovergestelde richting gaan, omdat het veiligheidsniveau als hoger wordt beschouwd dan die die de vooruitgang van dezelfde groep bevorderen .

Met betrekking tot dit punt moeten we streng zijn en mogen we dat gewicht sindsdien niet overschrijden Het is aangetoond dat de stoelen, die een 5-punts ondersteuning hebben, geen gewichten kunnen dragen die groter zijn dan 18 kilogram in geval van een botsing. En natuurlijk mag het hoofd van het kind de rand van de stoel zelf niet overschrijden.

Hoe neem ik mijn huisdier mee op vakantie?

De prioriteit is de veiligheid van zowel degenen die in onze auto reizen als de andere inzittenden van de weg. Daarvoor ons huisdier moet goed beveiligd zijn door harnas, dragers, staven, enz. En bovenal moet het ons in staat stellen onze eigen bewegingsvrijheid, het noodzakelijke gezichtsveld en permanente aandacht voor autorijden te behouden. Als we dit niet doen, stellen we onszelf zelfs bloot aan de immobilisatie van het voertuig.

Tegelijkertijd, maar niet het minst, onze huisdieren ze moeten comfortabel en stil reizenDaarom is het belangrijk dat we alles doen wat we nodig achten, die goed gehydrateerd zijn en het wordt aanbevolen dat, rijden in de achterkant van het voertuig in de onderste zone, zodat bij een botsing de schade minimaal is.

Hoe vervoer ik mijn fiets of surfplank in de auto?

In deze data dat we graag van onze sporten genieten, is het essentieel dat we ze veilig in ons voertuig kunnen vervoeren, hiervoor kunnen we interieur fietsenrek, aanhangwagens, dakdragers, op de achterklep, etc..

Als we ze op de achterklep plaatsen Het is essentieel dat de lading wordt gemarkeerd met het V-20-signaal, in elk geval niet kunnen opvallen aan de zijkanten van het voertuig (de totale breedte van de auto wordt gemeten tussen de spiegels). Langzaam kan de lading van de achterkant uitsteken tot 10% van de lengte, en als het ware 15% ondeelbaar.

Ongevallen

In de zomer nemen het aantal autoritten naar onze vakantiebestemmingen toe. Voorzichtigheid is de grote aanbeveling, omdat snelheidsovertredingen en alcohol twee van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen zijn en de basis van veel sancties voor bestuurders. Rijden na het gebruik van alcohol of drugs kan leiden tot administratieve straffen of strafrechtelijke veroordelingen. En als er ook een verkeersongeval zou zijn, zou de verzekeringsmaatschappij zelf de kosten van het ongeval aan de dronken bestuurder in rekening kunnen brengen of, in het geval van een gewonde of overleden, kan het worden veroordeeld tot vrijheidsberoving voor het plegen van een misdrijf.

Als u hierover vragen heeft, kunt u een gratis consultatie bij onze advocaten maken door hier te klikken.

Met dank aan Legálitas en haar advocaat Isabel Prieto voor het samenwerken met ons bij het schrijven en verspreiden van deze informatie die wij van Hogarmania.com zo interessant vinden.

Video: Tech-tips voor de achterbank: zo vliegt de reis voorbij! (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter