Voedselveiligheid

Om onze gezondheid en veiligheid bij voedselconsumptie te waarborgen, moet rekening worden gehouden met een aantal algemene aanbevelingen. Ten tijde van buy eten, zorg er altijd voor doe het niet in inrichtingen die niet aan de eisen voldoen van hygiëne in de gebouwen of niet vervuld door werknemers, of in degenen die voedsel niet goed bewaard houden.

We moeten er bijvoorbeeld voor zorgen dat gekoeld en bevroren voedsel verre van warmtebronnen zijn of dat voedsel van de grond is opgeheven. Bovendien is het van essentieel belang om altijd rekening te houden met de vervaldatum of de gewenste consumptiedatum van de artikelen die nodig zijn om ze te vervoeren, met name die van de aangeboden voedingsproducten.

Voor de behandeling van voedsel, moet u oppervlakken en gebruiksvoorwerpen altijd schoonmaken en al die roestige of afgebrokkeld verwijderen. Het is ook noodzakelijk om altijd werkoppervlakken en keukengerei te reinigen wanneer, na in contact te zijn geweest met rauw voedsel, andere producten moeten worden gehanteerd. En onthoud: was altijd je handen voordat u voedsel aanraakt

Ten tijde van kok je moet niet vergeten dat elk een temperatuur en een tijd nodig heeft om de schadelijke bacteriën te laten sterven. Vergeet ook niet dat het raadzaam is om micro-organismen te voorkomen Laat niet veel tijd voorbijgaan vanaf het moment dat het voedsel is gekookt tot het wordt geconsumeerd. Het is het beste om voedsel vlak voor het eten te koken.

Nog een laatste aanbeveling: verwarm restjes niet meerdere keren. Doe het alleen met wat je gaat consumeren.

Video: De Staat van voedselveiligheid, 2018 (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter