Plant uien in de tuin

uien Het is een plant met een gematigd klimaat, hoewel het in de vroege teeltfasen temperaturen onder nul tolereert, voor de vorming en rijping van de bol, maar hogere temperaturen en lange dagen vereist, voldoet in het voorjaar aan vroege of korte-dag variëteiten en in de zomer-herfst voor late of lange dag. Zeer aanpasbaar, optimale temperatuur 15º-23º C.

verkiezen losse, gezonde, diepe grond, rijk aan organische stof, van gemiddelde consistentie en niet kalkhoudend. In steenachtige, ondiepe, slecht gesneden en arme zandgronden, ontwikkelen de bollen zich niet goed en krijgen ze een sterke smaak. Zachte en lichte grond zonder wateroverlast. naar om grote bollen te verkrijgen, is goed bemest land nodig. Uien planten zich meestal voort door zaden, maar sommige soorten genereren kleine bollen naast de hoofdbol, die ook worden gebruikt om nieuwe plantages te maken.

Het zaaiseizoen varieert afhankelijk van de variëteit en de gewascyclus. Verplant de zaailingen in het midden van de lente met een afstand van 15 cm tussen de exemplaren en 25 tussen de rijen. Snijd de helft van de bladeren voor het planten en plaats geen zeer begraven exemplaren. De eerste irrigatie moet onmiddellijk na het planten worden uitgevoerd.

Vervolgens is irrigatie onontbeerlijk met tussenpozen van 15-20 dagen. Irrigatie wordt 15 tot 30 dagen vóór het verzamelen onderbroken. Water geven helpt in droge intervallen, maar stop met water geven zodra de bollen zijn gevormd en de bladeren beginnen te buigen. Het is zeer gevoelig voor overtollig vocht, omdat plotselinge veranderingen barsten van de bollen kunnen veroorzaken. Onkruid schoonmaken Het is essentieel om een ​​goede oogst te krijgen, omdat een sterke concurrentie met het gewas tot stand wordt gebracht, voornamelijk vanwege het korte wortelstelsel van de ui. Graaf de grond, maar iets zodat de wortels niet lijden.

Uien Collectie

Cultuurduur van 80 tot 150 dagen. Verzamel als de bollen voldoende zijn gegroeid en, als je ze wilt bewaren, wacht tot de bovenkant is opgedroogd, hark de grond en laat de verspreide uien opzij liggen, bijvoorbeeld om in de zon te drogen. verzamelen in de zomer, wanneer de bladeren geel beginnen te worden.

Na het verzamelen worden de wortels onderdrukt en de bladeren zijn met elkaar verweven en vormen wat algemeen bekend staat als "snaren", die op een droge en geventileerde plaats worden opgehangen. Ze kunnen ook worden opgestapeld en vormen een 80 cm dikke laag, geïsoleerd van de grond door een houten raamwerk in altijd droge en geventileerde schuren of in speciaal voor dit doel ontworpen silo's; zijn lage temperaturen, droge omgeving en goede ventilatie essentiële vereisten voor goed behoud.

Video: UIEN PLANTEN in je MOESTUIN (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter