Heeft uw hond overgewicht?

Afhankelijk van elk hondenras moet elk huisdier meer of minder wegen. Maar ongeacht de kenmerken van elk ras, moeten we rekening houden met bepaalde factoren of aspecten om te weten of onze hond meer gewicht heeft dan aanbevolen. Bij het beoordelen van het gewicht van een hond is het zijn lichaamsconditie die ons meer informatie zal geven.

Als we vaststellen dat de ribben en het bekken van het huisdier erg opvallend zijn, zouden we er een geval van hebben dunheid. Omdat de ribben minder opvallen, zal de hond veel dichter bij zijn ideale gewicht komen.

Maar we moeten niet vergeten dat wanneer we de ribben niet beginnen te voelen of dat de taille niet goed aanvoelt of er goed uitziet, we een gewicht dichter bij de te zwaar of zelfs tot obesitas, afhankelijk van de hoeveelheid vet in de hond.

Waarom is mijn hond te zwaar?

Meestal is de overgrote meerderheid van de gevallen van zwaarlijvigheid en overgewicht van de honden hebben binnen bron een van deze twee factoren of zelfs beide:

  • 1) Er worden meer dagelijkse energiecalorieën ingenomen dan nodig
  • 2) Er wordt minder geoefend dan geadviseerd.

Daarom voor Vermijd die ons huisdier heeft overgewicht en obesitas, zorg voor uw gezondheid en krijgen is op zijn ideale gewicht, het wordt aanbevolen dat de hond een goed dieet heeft en de nodige oefeningen doet.

Wat betreft de oefening wordt aanbevolen dat de hond dagelijks een half uur traint. Afhankelijk van elk hondenras, kan dit variëren. En voor voedsel kunnen we op de markt speciaal voedsel vinden voor volwassen honden die de neiging hebben om te zwaar te worden.

Video: Heeft uw huisdier last van overgewicht? (Maart 2020).

Laat Een Reactie Achter