Hoe verkoudheid bij honden te voorkomen en te behandelen

Bescherm uw huisdier tegen de kou! En is dat dieren, net als mensen, verkouden kunnen worden. de symptomen Verkoudheid bij honden is vergelijkbaar met de onze: algemene malaise, hoofdpijn en spieren, acute hoest en veelvuldig niezen met slijm, verlies van eetlust, inactiviteit en lethargie ... in gevallen van ernstige verkoudheid kan zelfs koorts optreden.Het is belangrijk om te voorkomen en goed te zorgen de koude hond om een ​​slecht genezen verkoudheid te voorkomen, leidt tot andere aandoeningen van de luchtwegen.

Tips om te voorkomen dat uw huisdier koud wordt

  • Vermijd thermische schokken. Plotselinge temperatuursveranderingen zijn de belangrijkste oorzaak van verkoudheid. Vermijd sterke temperatuurcontrasten en luchtstromen, vooral in de koude maanden. De warme maanden vermijden contrast met airconditioning.
  • Bescherming op straat. Als het koud of regenachtig is, zal het aantrekken van hondenkleding zoals een trui of regenjas je helpen het te beschermen.
  • Vermijd vocht. Na het baden en wanneer u op koude en luvia-dagen terugkeert van de straat, droog uzelf dan goed af met de handdoek en droger met warme lucht om vocht uit het haar te verwijderen.
  • Centra met andere honden. Als de hond een paar dagen in een residentie of hondencentrum met andere honden gaat doorbrengen, kan het hoestvaccin van de kennels worden toegediend om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Wat te doen als mijn huisdier is afgekoeld?

  • Vermijd koude en verminder activiteit. Als de hond is afgekoeld, probeer dan korte wandelingen te maken wanneer het minder regenachtig en koud is. U zult waarschijnlijk ook lethargie opmerken, activiteit verminderen en sporten.
  • Zorg goed voor je rust. Thuis is het belangrijk om voor je rust te zorgen, dus je moet zorgen voor een rustige en warme omgeving (zonder tocht) zodat je kunt slapen en herstellen, zonder je te storen.
  • Goede hydratatie Het is erg belangrijk om het goed gehydrateerd te houden en altijd vers water beschikbaar te hebben, als u merkt dat het geen water drinkt, kunt u proberen het direct te geven met behulp van een spuit voor siropen of het nat voer te geven, dat meer water bevat dan droogvoer, of door een beetje toe te voegen van warm water tot uw gebruikelijke droge voer.
  • Eetlust bevorderen. Met de kou en het ongemak kan de hond zijn eetlust verliezen. Om vloeistoffen en energie aan te vullen, kun je hem motiveren door een zelfgemaakte bouillon van kip of gekookte rijst (zonder ui) te bereiden.

De verkoudheid of de verkoudheid van de hond is meestal remitting met de dagen. Als u merkt dat het niet verbetert, ga dan naar uw dierenarts om een ​​beoordeling uit te voeren en andere gezondheidsproblemen uit te sluiten.

Video: Kennelhoest. Hond. 100 Seconden Dierenarts (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter