10 tips voor het bereiden van Italiaanse pasta

Info.

 • makkelijk
 • 12 minuten
 • Voor 4 personen
 • € 0,3 / persoon
 • 282 kcal per 100 g.
 • Koken trucs

Ingrediënten voor 10 tips voor het bereiden van Italiaanse pasta

 • Kwaliteit Italiaanse pasta (100 gr. Per persoon)
 • Een liter water per 100 gr. van onze gekozen pasta
 • 1 royaal handvol zout, een afgestreken maatschepje voor elke 200 gram pasta
 • Een grote en lange ovenschotel

Hoe Italiaanse Pasta Koken En Bereiden.

Vandaag presenteer ik een reeks instructies om pasta in uw huis te bereiden en dat geen Italiaan zich realiseert dat hij niet bij zijn moeder thuis is.

Natuurlijk bereidde ik, zoals bijna iedereen, Italiaanse pasta slecht, van het toevoegen van olie aan het kookwater, het tekort aan water in de pan of zelfs het niet-zouten van het water waar de macaroni kookte.

U hoeft alleen maar naar de VS of naar ons eigen land te reizen en te controleren of de pasta licht deegachtig en gekookt is.

Italiaanse pasta, die geweldige voedingsvinding die de wereld als rijst heeft gevoed, is er misschien wel bij Italiaans pizzadeeg Een van de gerechten die respect verdienen en bereiden zoals God beveelt.

Er is een voor en na het kennen van een paar punten, vooral als je de gelegenheid hebt gehad om Italië (of een goed Italiaans restaurant) te bezoeken over de bereiding van Italiaanse pasta.

Een echte heiligschennis die uitgaat van het gebruik van ketchup alsof het ware gefrituurde tomatensaus totdat je op elk moment een cappuccino proeft, en dat lijkt zo vreemd als Jamie Oliver om alles te worstelen, zelfs de paella.

De tien regels dat een kitchenette op dat moment duidelijk moet zijn kook een Italiaanse pastagerecht goed Ze zijn niet erg moeilijk en het resultaat verbetert onze recepten aanzienlijk.

Als we ermee omgaan, hangt een authentieke pasta in 'Italiaanse stijl' niet alleen af ​​van de saus die je erbij maakt, maar ook van hoe je deze bereidt.

Top 10 tips voor het bereiden van Italiaanse pasta

 1. Ik raad je aan om wat meer geld uit te geven aan de aankoop van Italiaanse pasta, omdat de kwaliteit ervan en hoe je het bereidt, bepalend zijn voor het resultaat van het recept.
 2. De saus moet altijd klaar zijn voor de pasta, je moet altijd wachten op de pasta en niet andersom. We moeten altijd de saus of begeleiding bereiden voordat de pasta wordt gekookt om alles toe te voegen en te mengen voor het serveren, zodat het de smaak aanneemt en goed geïntegreerd is, de smaken samen en op een perfecte manier.
 3. We verwarmen in een pan een liter water voor elke 100 gr. van onze gekozen pasta, de aanbevolen maat per persoon. Deze verhoudingen, die normaal op de verpakkingen worden aangegeven, helpen de pasta niet aan elkaar te plakken. En probeer altijd een grote braadpan te gebruiken, de grootste in uw keuken, indien mogelijk met hoge randen, omdat u op deze manier de pasta goed kunt verplaatsen zodat deze niet blijft plakken. Als je vaak pasta kookt, is het erg handig om voor die gelegenheden een ovenschotel te kopen, een goede investering.
 4. Olie of boter toevoegen tijdens het koken is een valse mythe. Olie in het water doen is een vergissing, omdat het een gladde film op de pasta vormt die niet goed is om te koken.
 5. Specerijen in het water. We moeten nooit kruiden zoals oregano of laurier in het pastawater toevoegen terwijl het kookt, noch de pasta bakken met voorgekookte tomatensaus in een pan. Al deze ingrediënten moeten aan de pasta worden toegevoegd nadat deze is gezeefd, gedroogd en op een bord geserveerd.
 6. Als het begint te koken (het moet op zeer hoog vuur koken, wat bijna een saus is van de braadpan), gooien we 1 royaal handvol zout, een afgestreken maatlepel voor elke 200 gram pasta. Voeg vervolgens de pasta toe, altijd allemaal samen. We roeren met een houten lepel zodat deze niet plakt en los zit, tijdens het koken moet je niet stoppen met roeren van de pasta en we moeten af ​​en toe proberen te controleren of je 'al dente' achterlaat. Ik raad af om pasta met een deksel te koken.
 7. Op de achterkant van het pastapakket staat de kooktijd, we moeten ons laten leiden door deze instructies van de Italiaanse pastafabrikant omdat het voor elk type anders is. Als het als oriëntatie dient, is de gemiddelde kooktijd, afhankelijk van de gesneden pasta, tussen 8 en 11 minuten, we moeten de instructies van de fabrikant volgen. Dus we krijgen wat pasta "al dente" wordt genoemd of op het juiste punt, dat wil zeggen, overdrijf het niet, hoewel een goede tip is om het bijna aan het einde te proberen voor het geval de verpakking ons bedriegt.
 8. Zodra de tijd is verstreken, laten we de pasta onmiddellijk uitlekken, combineren we alles met de begeleiding of saus. Wanneer we het van het vuur halen, moeten we het niet laten rusten of koud water toevoegen, we laten het gewoon weglopen en houden wat heet water om de saus te houden en uiteindelijk te roeren. Gewoon heerlijk.
 9. En aan het einde moet je leeglopen. Het is het beste om de pasta met een sleuflepel toe te voegen aan de reeds bereide saus en heet. Het is geen goed idee om wat macaroni af te tappen met een groenteafvoer, met dit systeem persen we de pasta met 4-5 liter kookwater, die het fijnmalen en breken. Noedels, gevulde pasta of gnocchi mogen niet worden afgetapt: het is het beste om verse pasta rechtstreeks uit het water te vissen met een sleuflepel.
 10. Ten slotte combineren bijna alle sauzen goed met elke pastasnede, maar er zijn 'perfecte huwelijken', zoals die welke lange pasta vormen met sauzen gemaakt van groenten zoalsTagliatelle met spinaci, evenals met een eenvoudige tomatensaus. Korte pasta met dit soort ingrediënten pasta met le sarde of cche sardi pasta of macaroni met dergelijke romige of op room gebaseerde sauzen macaroni met tomaat en aubergine en natuurlijk de klassiekers Tagliatelles met Bolognesesaus.

Spaghetti Bolognese? Carbonara-saus met room? Spaghetti Bolognese is het beroemdste gerecht van de Italiaanse keuken en ook het meest geëxporteerd, hoewel er geen restaurant in Bologna is om het te koken.

Dit komt omdat het originele recept voorziet dat met de Bolognese sausmix met Tagliatelle met Bolognesesaus, niet met spaghetti. En natuurlijk de spaghetti met carbonarasaus Het heeft geen room of melkroom.

In de meeste Spaanse huizen wordt "la false false carbonara" bereid, een aanpassing van het originele Italiaanse recept door room toe te voegen. Ik zeg niet dat ze ongelijk hebben, maar spreken met eigenaarschap van dit probleem is niet het juiste, probeer ze thuis, je zult het verschil zien.

Thuis slagen singlesSpaghetti met olie, knoflook, zout en peper en de pasta met arrabbiata saus,Het zijn gerechten die ons verleiden vanwege hun eenvoud en lichtheid.

We verlaten de vlees lasagne en de gevulde cannelloni Voor een andere dag zal ik tips geven voor het maken van gebakken pasta. En als je alle trucs wilt weten om verse pasta te koken, raad ik het boek van Simili aan "Verse pasta in authentieke Italiaanse stijl"Met de meest traditionele technieken en recepten van verse handgemaakte pasta, met bloem en eieren.

Ik hoop dat je een deel van het advies hebt geholpen dat ik vandaag presenteer en dat je voortaan Italiaanse pasta als een Italiaanse bereidt.

Video: Instructievideo: Pasta of spagetti koken (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter