Tien aardappeltortilla's om het allemaal voor te spelen

Lezers van El Comidista weten al dat de aardappelomelet een gerecht is dat ons giet. We hebben hier diepgaand onderzoek naar gedaan en Mikel heeft geleerd het perfect te koken. Maar tot nu toe hadden we niet de broodnodige compilatie gedaan.

Om deze reden stond internet op instorten, dus we hebben onze toevlucht genomen tot belangrijk veldwerk en de aanbevelingen van betrouwbare contacten om de digitale black-out te voorkomen. Je zult ons later bedanken.

Voor het grootste deel zijn dit gouden tortilla's aan de buitenkant en weinig gemaakt aan de binnenkant. Dus de goedgekookte eitiquismiquis en salmonella-paranoïden kunnen hier stoppen met lezen.

Krijg trouwens geen farrucos in de reacties. Dit is geen uitputtende gids, noch hebben we elke stad in de Spaanse geografie bezocht. Als je iets mist, zeg het dan in de reacties. En vonk.

Nestor Bar

In de Nestor-bar verkeer je met de zeer zeldzame delen van je aardappelomelet verborgen voor de eigenaar. En als je er niet één van tevoren boekt, blijf je bij twee kaarsen. Chef-kok Francis Paniego heeft het ons aanbevolen toen we hem naar zijn favoriete pintxo van Donosti vroegen en we zullen hem nooit genoeg bedanken. Het is goud van buiten, slak van binnen en erg lekker, dat wil zeggen, het heeft alle kwaliteiten die we leuk vinden in een aardappelomelet.

Nestor Bar Calle Pescadería, 11. San Sebastián. Kaart te brengen.

La Tita

Een paar dagen geleden zag ik dat Jorge Guitián op zijn Instagram-account een sappige cascade van eieren en aardappel hing die in een kleipot was gemorst. Ik vroeg hem ernaar en hij vertelde me het volgende: “La Tita is een bar die al jaren beroemd is om zijn zeer sappige tortilla's. De foto is van de spies die ze je vrijzetten met het verbruik. Als u een portie bestelt, is het een groot bord. Het punt is dat La Tita van eigenaar is veranderd en de tortilla als embleem heeft bewaard. Zozeer zelfs dat niet zo lang geleden de voorlaatste eigenaar, Moha, hem verliet en naar een nabijgelegen plaats ging, de Rúa Nova, en meenam naar de kok van de tortilla's - zodat de tortilla van La Tita daar nu ook wordt geserveerd- , maar de nieuwe eigenaren hebben deel uitgemaakt van het team en de traditie van het serveren van een uitstekende tortilla bij uw bier. ”

De Tita Rúa Nova, 46. Santiago de Compostela. Kaart te brengen.

Wijnmakerij Ardosa

David Valdivia, het best bekend voor het hebben van een vreemde film met de Bagels, schreef enige tijd geleden over de tortilla van La Ardosa Winery in Zouk Magazine in deze termen: "de beste aardappeltortilla die ik in lange tijd heb gehad." Onze Khalessi, Monica Escudero, is ook een uitgesproken fan van La Ardosa en haar tortilla. Het zal ergens voor zijn.

Wijnmakerij La Ardosa. Calle de Colón, 13. Madrid. Kaart te brengen.

Dani House

Nella Ruggiero, journaliste en de helft van Platunique, heeft me ooit de tortilla's van Casa Dani aanbevolen. "Ze hebben een omelet die huilt," vertelde hij me. Toen ik het tumult zag dat zich vormde in deze bar van de Vredesmarkt, voelde ik dat het niet verwijst naar huilen van verdriet en ik geef geloof, het is een ronde tortilla.

Dani House Peace Market Ayala Street, 28. Madrid. Kaart te brengen.

noorden

Barcelona is geen plaats die lijkt op zijn aardappeltortilla's. Maar het Noord-team komt niet uit Barcelona. Misschien is dat waarom ze elke ochtend een omelet halen die je dag opheft. Net als die in het noorden, laten we gaan.

North. Diputació Street, 321. Barcelona. Kaart te brengen.

Coral Restaurant

Men zal geen bloedonderzoek ondergaan in de hoop een gastronomische ervaring te beleven, maar het is mij overkomen. Het restaurant voor de laatste plaats waar ik werd gevampiriseerd, serveert een schandaaltortilla. Ik kan getroffen worden door het gebrek aan hemoglobine, ik zeg geen nee, maar het lijkt mij niet toevallig dat het een plaats is in de Galicische keuken.

Coral restaurant. Nicaragua Street, 23. Barcelona. Kaart te brengen.

SAGARTOKI

De enige tortilla van Senén González die ik heb geprobeerd, is er een die ingevroren, afzonderlijk, een paar weken geleden in Alimentaria wordt aangeboden, verkoopt. Ik bereidde het thuis met een kleine pan, volgens de instructies, en het leek geweldig. Naast dit anekdotische en subjectieve bewijs, worden sinds 2001 minstens vijf prijzen onderschreven door de tortilla's van Senén, waaronder de beste prijs in Spanje. Kom op, de volgende keer dat ik Vitoria passeer, weet je al waar je me kunt vinden.

SAGARTOKI. Prado Street, 18. Vitoria. Kaart te brengen.

Herberg of Pot

In 2011 won de tortilla die ze in deze herberg bereiden de Nationale Prijs in de nieuwste editie. Bovendien bevindt de herberg zich in Betanzos, waar de tortilla-traditie veel traditie heeft. Drie eieren voor elke aardappel en een korte bereiding maken de O Pote tortilla bijna vloeibaar. Zoals ik bij een gelegenheid las, zijn er twee soorten personen: degenen die de tortilla eten zonder stremmen en degenen die het kurkpalet hebben - nou, eigenlijk lees ik 'degenen die geen idee hebben van het leven', maar het lijkt mij dat Het is niet zo veel.

Herberg of pot. Travesía do Progreso, 9. Betanzos. Kaart te brengen.

Kijk itziar

Het was het jaar 2014 toen Ana 'Biscayenne' Vega, ons hoofd van Biscay, deze tortilla-gids uit Bilbao werd uitgewerkt. Bij een harde ondervraging over de huidige staat van eieren en aardappelen zegt Ana het volgende: “Ay jomío, waaruit ze vertrekken, bestaat meer dan de helft niet meer. Dingen van de crisis en gentrification ... Mijn favoriet (en overlevende) is die van Miren Itziar, die er maar één per dag rond 13:30 maakt met zelfgemaakte geroosterde pepers. Wie ben ik om een ​​grapje te maken met Biscayenne?

Kijk naar Itziar. Atxuri Street, 17. Bilbao. Kaart te brengen.

Grill de Tahiti

De Tahiti-tortilla verschilt van degene die ik op deze lijst heb geprobeerd. Het is droger of heeft liever meer aardappelen dan de rest. Sluit de selectie precies om die reden, zodat het duidelijk is dat ik geen vloeiend en slijmerig tortilla radicaal ben. Wel, dat is waarom en waarom hij dood is.

Steakhouse de Tahiti. Laurel Street, 20. Logroño. kaart.

Laat Een Reactie Achter