Groente, soja en kalfsrolletjes recept

Ingrediënten

  • 8 vellen bedwelmende of baksteenpasta
  • 1 biefstuk van ongeveer 200 gr.
  • 150 gr. van kool of koolbladeren
  • 2 wortels
  • 100 gr. gekiemde sojabonen
  • Sojasaus
  • Olijfolie
  • Ga weg
  • bieslook

Uitwerking

Schil de wortels in julienne en snijd ze in pocheer in een wok met een scheutje olie. Hak de koolbladeren fijn en voeg ze toe. Seizoen. Voeg sojascheuten en sojasaus toe. Snijd het vlees in reepjes, bak ze in een pan met een scheutje olie en neem ze op in de wok. Meng goed en giet af met behulp van een zeef om overtollig vet te verwijderen.

Leg de bladen pasta wanton enkele minuten in een kom met water. Eenmaal gehydrateerd, leg ze op een doek, vel voor vel en leg er bovenop een beetje vulling van groenten, vlees en soja. Verpak en maak een soort pakket. Herhaal de bewerking met elk vel.

Bak de pakketten in een pan met veel hete olie en verwijder ze op een bord met absorberend papier om overtollig vet te verwijderen.

Serveer twee groentebroodjes per portie en versier met gehakte bieslook.

Raad

Sojasaus of shoyu wordt verkregen door sojabonen, geroosterde tarwe, water en zout enkele maanden te fermenteren. Het verschil met Tamari is dat het geen tarwe bevat, dus het bevat geen gluten; maar de smaak is niet zo soepel als die van sojasaus.

Nogmaals, we hebben een gerecht met een hoge voedingswaarde en dat is een uitstekende manier om groenten in het kinderdieet te introduceren. Daarom is het een gerecht dat speciaal voor hen wordt aanbevolen.

Bij coeliakie-kinderen kun je broodjes met rijstpasta maken en tamari gebruiken in plaats van sojasaus.

Soja-eiwitten worden aangevuld met vleeseiwitten, waardoor hun bruikbaarheid toeneemt zodat het kind voldoende groei en ontwikkeling heeft.

Onthoud dat Soja brengt meer eiwitten naar het kind dan vlees, maar vergeet niet het ijzer en vitamine B12 van vlees, niet aanwezig in soja. Om deze reden is de combinatie van beide voedingsmiddelen zeer succesvol om een ​​evenwichtige ontwikkeling te garanderen.

Sojaspruiten stimuleren de spijsvertering en verrijken het recept met vitamines en antioxidanten.

Om het menu compleet te maken, kunnen we een fruitsalade van banaan, appel en kivi met sinaasappelsap als dessert krijgen; en een glas verse volle melk, dat van de dag.

En om dit gerecht te begeleiden, kunnen we frisdrank drinken, een drank die wordt aanbevolen voor kinderen, zolang de consumptie matig is en, natuurlijk, beter dan elke hyper-suikerhoudende frisdrank, omdat zeer zoete dranken bij kinderen verslaving kunnen veroorzaken. De bittere smaak van frisdrank is belangrijk om de smaak te onderwijzen, omdat de suikerachtige smaak van andere frisdranken een oorzaak van obesitas kan zijn.

Video: Vegetarische pasta met gorgonzola (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter